Friday, November 10, 2006

Μαα...την είχα στείλει την εργασία εμπρόθεσμα!

Τίτλος δημοσίευσης: Ακαδημαϊκού Επιπέδου Παρασπονδία

"Λήγει η προθεσμία της εργασίας? Δεν έχεις ετοιμάσει ακόμη το αρχείο που πρέπει να στείλεις ηλεκτρονικά στον καθηγητή??..και δεν προλαβαίνεις!?..Ξέρεις όμως πως αυτός είναι για τριήμερο στο Τιμπουκτού και δεν πρόκειται να τσεκάρει τα email του??? Διάβασε παρακάτω...

Πρώτος τρόπος
Ανοίγεις τον κειμενογράφο σου (συνιστώ OpenOffice γιατί ταιριάζει στο πνεύμα), και επίσης από το μονοπάτι:
Start->All Programms->Accesories->System Tools
ανοίγεις το Character Map. Σε μία κενή σελίδα του κειμενογράφου αρχίζεις να αραδιάζεις σύμβολα από τον πίνακα, κατά προτίμηση τα λεγόμενα "κουτάκια", ώστε να προκύψουν μη αναγνώσιμες γραμμές! Αν υπάρχει η διάθεση, μπορείς να τοποθετήσεις τα σύμβολα ανά 2-3-6-7+ με κενά και τελείες, ώστε να θυμίζουν κείμενο με σφάλμα στην κωδικοποίηση! Χρονοβόρο, αλλά με ποιοτικό αποτέλεσμα! Τελειώνουμε την πρώτη παράγραφο και με τη γνωστή από το χώρο της πληροφορικής μέθοδο του "Copy και Paste"*, γεμίζουμε τη σελίδα και στη συνέχεια όσες σελίδες αναφέρονται στην εκφώνηση της άσκησης.

Δεύτερος τρόπος**
Σε ένα αρχείο εικόνας, κάνεις δεξί κλικ και επιλέγεις "Aνοιγμα με" και στη συνέχεια εντοπίζεις στα προγράμματα το τόσο δημοφιλές και λειτουργικό NotePad. Θα δεις μπροστά σου ένα εξωγήινο ραβασάκι, χρησιμοποιώντας και πάλι τη γνωστή από το χώρο της πληροφορικής μέθοδο του "Copy και Paste"*, το αντιγράφεις στον κειμενογράφο και ακολουθείς τη διαδικασία του πρώτου τρόπου!

Αν έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις το Acrobat Professional για να μετατρέψεις το .doc ή .odt αρχείο σου σε .pdf, μην το κάνεις, διότι δε θα πείσεις!

Tρίτος τρόπος
Ο τρίτος τρόπος είναι πολύ πιο σύντομος, που μάλιστα ενδείκνυται για όλων των ειδών τα αρχεία. Παίρνεις ένα οποιοδήποτε αρχείο, .jpg για παράδειγμα και του αλλάζεις απλά την κατάληξη σε .doc. Δεδομένου ότι από τη στιγμή που θα δημοσιευθεί το άρθρο θα κοινοποιηθεί η μέθοδος, ας είσαι λίγο πνευματώδης και η εικόνα την οποία θα ανοίξει ο διδάσκων έχοντας μετατρέψει και πάλι την κατάληξη ας είναι μια φωτό σου που θα το παίζεις άρρωστος στο κρεβάτι, ας μην είναι αυτή που ξεσαλώνεις στο Boheme!

...και καλή επιτυχία!

* Η φράση "χρησιμοποιούμε και πάλι τη γνωστή από το χώρο της πληροφορικής μέθοδο του Copy και Paste" αποδίδεται σε διδάσκοντα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που για λόγους διακριτικότητας δεν αναφέρουμε το όνομα και στον οποίο, προς τιμήν του, δεν έχει εφαρμοστεί καμία από τις μεθόδους!

**
Ο δεύτερος τρόπος αποτέλεσε έμπνευση φίλτατου συμφοιτητή του οποίου το όνομα δε θα αποκαλύψω διότι είναι ακόμη εν ενεργεία!"

(πηγή: http://my.aegean.gr/web/article2451.html)

Σχόλιο δικό μου: Χμ...εμείς τελικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου είμαστε πολύ διαβαστερά παιδάκια ε...! Μη χε, μη χε! Άντε...keep up the good work :)

1 comment:

Anonymous said...

Αυτό είναι μια τέτοια μεγάλη πηγή που σας παρέχουν και να σας το δώσει μακριά δωρεάν. Μου αρέσει να βλέπει ιστοσελίδες που καταλαβαίνουν την αξία της παροχής σε προνομιακή πηγή για δωρεάν. Πιστεύω πραγματικά αγαπούσε ανάγνωση θέση σας. Ευχαριστώ!