Tuesday, October 09, 2007

Τα σουβλάκια και το debate

Μην το παιδεύουμε πολύ..ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ να πάμε μπροστά, ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ να σκεφτούμε, ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ να γλυτώσουμε από τα "θα" των πολιτικών, από τα "φακελάκια" των γιατρών, από τα κοννέ, τα γλυψίματα και τις "δήθεν" συμπεριφορές. Μας αξίζει η κυβέρνηση που έχουμε, μας αξίζει η νοοτροπία που έχουμε υιοθετήσει. Έτσι λέτε; Μας αξίζει;

Ε, όχι, ρε φιλαράκι, εμένα δε μου αξίζει..αρκετά με την άγνοια και τον στρουθοκαμηλισμό..ειδικά των νέων..κυρίως των νέων! Έχει χαθεί πια και το νόημα του "ψηφίζω λευκό"...δε μ' αρέσει κανένας σας και ψηφίζω "λευκό"...όπως και να 'χει δίνεις ένα μήνυμα..σήμερα η κατάσταση είναι διαφορετική...δεν ξέρω τι να ψηφίσω;...ε...θα ψηφίσω τα μεγάλα κόμματα που είναι και της μόδας...δε θα με κοροϊδεύουν και οι φίλοι μου...κι ας είμαι φοιτητής και δεν ξέρω καν τί είναι το άρθρο 16...τί να πω!

Πριν μέρες, βρέθηκα σε φιλικό σπίτι να δω το debate...τί το 'θελα; Οι 2 από τους 3 της παρέας, αγνοώντας το ποια θέματα είναι στην επικαιρότητα, μη γνωρίζοντας καλά-καλά τα βασικά, αρκέστηκαν στο να σχολιάζουν και να κοροϊδεύουν όλες τις κινήσεις/γκριμάτσες/σαρδάμ των εμπλεκομένων και ο 3ος της παρέας (κούφια να ΄ταν η ώρα που έστειλα μήνυμα να πάμε για κανά καφέ επειδή βαριόμουν), όντας ένθερμος υποστηρικτής πολιτικής παράταξης με "σήμα κατατεθέν" τα γάντια του μποξ (...), ουδεμία προσοχή έδινε στα λεγόμενα των πολιτικών αρχηγών, παρά μόνο ούρλιαζε κάθε φορά που τελείωνε το λογίδριο ο "δικός" του.

Δήλωση: Δεν ασχολούμαι με πολιτική...πιστεύω πως γνωρίζω τουλάχιστον τα θέματα που είναι στην επικαιρότητα και δη αυτά που με αφορούν άμεσα ή έμμεσα.

Συνεχίζω λοιπόν...αποφασίζω σε κάποια φάση να παρακολουθήσω λίγο τη συζήτηση...ερώτηση δημοσιογράφου (νομίζω Στάη;) προς τον Κωστάκη...κ. Καραμανλή, ποια είναι η γνώμη σας για την ονομασία των Σκοπίων ως Μακεδονία και την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση;...απαντάει ο Κωστάκης πως δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τα Σκόπια να μπουν στην ΕΕ πριν λυθεί το θέμα, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να αποφευχθεί αυτό, τα Σκόπια δεν πρέπει να ονομαστούν Μακεδονία, κτλ κτλ...βάζει μια τελεία αφού τέλειωσε ο χρόνος...και συνεχίζει η Στάη...ναι, όμως, πως εξηγείτε το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωβουλευτών σας ψήφισε υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ;...σαστίζει ο Κωστάκης (σιγά μη σάστισε δλδ, αυτό θα το πάθαινε μόνο αν είχε ίχνος τσίπας επάνω του) και αρχίζει μια φαμφαρολογία ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό και η ΝΔ θα φροντίσει και και θα θα και θα και θα θα και ΘΑ ΚΑΙ! Τελειώνει τη φράση του ο κ. Καραμανλής...εγώ κάγκελο στον καναπέ και πριν προλάβω να κλείσω το στόμα μου, πετάγεται ο 3ος της παρέας ουρλιάζοντας λες και έβαλε γκολ η Αναγέννηση Κολοπετινίτσας στη Λίβερπουλ....ΠΠΠΕεεεεεςςς τααα ρεεε μεγάάάάάλεεεε αρχηγέέέέέ μαςςςς μεγάάάάλεεεε αγόόόόριιιι μουυυυυ ζωγράάάφισεςςς πάάλιιιιι!!! ...ε, δεν άντεξα, με έπιασε νευρικό γέλιο...του είπα πώς κατάλαβα εγώ τον διάλογο και...δεν απάντησε...τί να απαντήσει δλδ...κάπου εκεί ευτυχώς ήρθαν τα σουβλάκια....μπουκωθήκαμε και χαμήλωσαν οι τόνοι...!

4 comments:

maratsos said...

Are you such a dreamer to put the world to rights?
I'll stay home forever, where two & two always makes up five...

Αυτοί είμαστε...

aMoRpHiS said...

Everywhere is freaks and hairies
Dykes and fairies, tell me where is sanity
Tax the rich, feed the poor
Till there are no rich no more

I'd love to change the world
But I don't know what to do
So I'll leave it up to you...


Όσο οι έχοντες no clue at all συνεχίζουν να διαμορφώνουν το αποτέλεσμα, αντί να ενημερωθούν ή να 'αποτραβηχτούν'..αυτοί θα είμαστε δυστυχώς :(

Spyro said...

http://www.youtube.com/watch?v=biqfPbnJIXM

aMoRpHiS said...

xaxaxa μου θυμίζει το ανέκδοτο:

- Πόσα;
+ Πέντε.
- Τί πέντε;
+ Τί πόσα;